Snij alle groenten in kleine blokjes. Doe de blokjes vlees in een mengkom en kruid met peper en zout. Verhit een pan met de olijfolie en bak de rundsblokjes 5 minuten bruin op een middelmatig tot hoog vuur. Voeg de tomatenblokjes en paprika daarna toe met de italiaanse kruiden, bouillon en het kokend water. Laat het geheel 2 uur pruttelen, na 2 uur voeg je de pompoenblokjes toe. Laat het geheel nog 30 minuten koken. Breng extra op smaak met peper en zout en serveer met een groene salade of nog wat extra puree of rijst. Ontdek onze eiwitrijke aardappelpuree of rijst. Ingrediënten : 500g rundsblokjes 650g pompoen 4 tomaten 1 rode paprika 1 eetlepel Italiaanse kruiden 1 mager bouillonblokje 300 ml kokend water peper en zout 4 el olijfolie ui- en knoflookpoeder...
Op zoek naar een gezond en lekker alternatief voor frietjes ? Probeer dan eens de peterselie wortelfrietjes, hier het recept : Ingrediënten : 2 peterseliewortels per persoon Scheut olijfolie Verse rozemarijn Versgemalen peper en zout Bereidingswijze : Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de wortels en snij ze in frietjes. Meng ze met de olijfolie en wat zout en de rozemarijn. Rooster 15 minuten en draai ze om met een spatel. Plaats terug in de oven voor ongeveer 10 minuten tot de randen goudbruin worden.
Was en snij de paprika in kleine blokjes. Snij of rasp de courgette in fijne slierten, liefst met een spirellisnijder. Courgetteslierten kan je ook kant en klaar kopen in sommige supermarkten, maar met ze zelf te snijden, ben je goedkoper af. Neem een grote pan voor het gerecht, verhit deze met een scheut olijfolie. Stoof de paprika aan op een middelhoog vuur gedurende 10 minuten. Neem 300 ml warm water en los er wat caloriearme groentenbouillon in op naar smaak. Voeg wat ui-, knoflook- en currypoeder toe & voeg de bouillon toe aan de groenten. Meng het geheel goed door tot je een sausje krijgt. Snij de tomaten in twee en voeg deze toe aan de saus. Neem een kleine pan, en bak de scampi's gaar met wat een eetlepel olijfolie en knoflook- en uipoeder. Voeg als laatst de slierten courgette 2 minuten toe aan de saus....
Eenvoudig klaar te maken en lekker gezond. Snij de halloumi in 12 blokjes. Neem 12 brochetteprikers en prik er telkens 2 halve kerstomaten en een blokje halloumi op. Verwarm een grillpan en bak de satés totdat de halloumi mooi kleurt. Kruid af met wat peper en verse peterselie Ingrediënten : 225g Halloumi (of Berloumi) 12 kerstomaten 12 prikkers
Een klassieker en zeker in de winter, overheerlijke tomatensoep. Wie lust dit nu niet ? Neem een grote pot. Snij de groenten in fijne blokjes. Doe een scheutje olijfolie in de pot met het tomatenconcentraat, bak kort, voeg alle groenten toe en stoof kort aan. Zet de groenten onder water met kokend water en voeg de groentenbouillon en kruiden toe. Laat 20 minuten koken. Daarna meng je de soep tot een glad geheel. Voeg eventueel nog wat verse basilicum toe voor de afwerking. Afwerken kan met lekkere balletjes of zelfgebakken croutons. Ingrediënten 10 tomaten 1 wortel 1 stengel selder 1 stengel prei 1 el uipoeder 1 el knoflookpoeder vet- & suikerarme groentenbouillon peper zout olijfolie Recept : Aantal personen: 5 Toegestaan alle programma's (rood,...
Voeg de inhoud van het zakje bij 75ml water, mengen met een klopper tot u een homogene massa verkrijgt. Het geheel even laten rusten alvorens de pannenkoek in een anti-kleefpan langs beide kanten te bakken met een weinig (olijf)olie. Verwarm 1 el chocopasta 30 seconden in de microgolf op de hoogste stand. Verdeel de chocopasta over de pannenkoek.
ROZE YOGHURT IJSJES Ingrediënten : 300 g yoghurt 100 g aardbeien 50 g frambozen 1 el honing Bereidingswijze : Doe de yoghurt in een kom en meng met de honing. Plet de aardbeien en frambozen met een vork (je kan ook ingevroren fruit kiezen, laat dit dan eventjes ontdooien voor je gaat pletten). Meng het fruit met de yoghurt en giet in de ijsvormpjes. Laat minstens 4 uur opstijven in de vriezer. WATERMELOEN IJSJES Ingrediënten : 1 kleine watermeloen Bereidingswijze : Verwijder de pitten uit de watermeloen en stop de stukken in de blender. Giet in de ijsvormpjes. Laat minstens 4 uur opstijven in de vriezer. KIWI-ANANAS IJSJES...
2 recepten voor marinade: - marinade oregano en chilipeper: 4 el olijfolie, 1 el gedroogde oregano, 1 tl chilipoeder, 1 tl zeezout, 1 tl knoflookpoeder - citroen en koriander: 4 el olijfolie, 1 el geraspte citroenschil, 1 tl sereh (citroengraspoeder), ½ bos koriander (fijngehakt), snuf zeezout, snufje zwarte peper uit de molen
Zelf tzatziki maken? 1 komkommer 250 ml Griekse yoghurt 2 teentjes knoflook paar druppels limoensap peper zout 1 el olijfolie verse dille Was de komkommer en droog deze af. Zet het vergiet in de schaal (zorg dus dat dit past) en rasp de komkommer boven het vergiet. Je zult zien dat er direct al heel veel vocht uit de komkommer komt…. Wanneer je de komkommer helemaal hebt geraspt, druk je met de bolle kant van een lepel op de komkommer om het vocht eruit te drukken. Laat de komkommer 5 minuutjes staan en druk opnieuw het vocht eruit, bijvoorbeeld door met de lepel nog weer te drukken en door met wat keukenpapier te deppen. Laat weer staan en herhaal nog een laatste keer, nu zou het meeste vocht er wel uit moeten zijn! Giet het vocht weg en maak...
Vispapillot Een van de lekkerste gerechtjes op de barbeque blijft nog steeds de vispapillot. Bovendien is het super makkelijk om te maken en je kan er zo creatief mee zijn als je maar wilt. Koken in papillot is een vorm van stomen. Het vlees of de vis worden samen met groenten, kruiden en bijvoorbeeld een scheutje water of ontvette bouillon verpakt in aluminiumfolie. Het gerecht wordt op de barbecue in zijn eigen vocht en stoom gegaard. Terwijl alle smaken en geuren behouden blijven, komt deze bereidingstechniek ook de sappigheid en de voedingswaarde van het gerecht ten goede. Ideaal voor wie vetarm wil barbecueën. Eigenlijk kan je er zelf insteken wat je wilt. Meestal 1 stuk vlees of vis met daarbij wat versgesneden groentjes, olijfolie en kruiden. Hierbij 2 lekkere...
Banana split - Shake 115 ml water met 3 maatschepjes Lignavita Supplus banaan . Doe het in een klein potje en plaats een uurtje in de diepvries. Bij de servering smelt een eetlepel Lignavita chocopasta in de microgolf (30 seconden op maximaal vermogen). Giet de choco over de bevroren Supplus banaan en je hebt een lekkere banana split.
Eiwitrijke pannenkoek Voor één pannenkoek, meng 1 volle lepel QNT Protein Pancake poeder (30 g) met 60 ml magere melk of water. Meng krachtig tot het lijkt op een klassiek pannenkoekbeslag. Bak in een hete braadpan de pannenkoek aan beide kanten goudbruin. Bij de servering smelt een eetlepel Lignavita chocopasta in de microgolf (30 seconden op maximaal vermogen). Serveer eventueel met blauwe bessen of een mix van bessen van Purasana en dit gerechtje is een bom aan gezonde energie.
Havermout koekjes Receptje voor +/-10 koekjes : Ingrediënten: 2x havermout appel kaneel Lignavita 25gr havermout 2 EL sojamelk ongezoet 4 dadels ontpit 1 ei 1 stukje chocolade 75% cacao ,fijn gemaakt Snij de dadels in fijne stukjes en meng met het ei. Meng de havermout Lignavita appel kaneel met 25 Gr havermout en de fijn gemalen chocolade. Voeg het dadelmengsel toe alsook de sojamelk en meng goed. Maak kleine rondjes en duw ze een beetje plat. Bak 20 min op bakpapier in een voorverwarmde oven van 180gr.
Sushi met bloemkoolrijst Ingrediënten Bloemkoolrijst : 1 bloemkool 1 el olijfolie zeezout naar smaak Vulling: 80 gram verse rauwe zalm (indien je geen fan bent van rauwe vis kan je deze ook pocheren, één volledige zalmmoot kook je in 8-10 minuten gaar) 1 kleine komkommer 2 vellen nori 1 snuifje cayennepeper 1 koffielepel zelfgemaakte mayonaise met een snuifje cayennepeper naar smaak gember, citroenzeste of andere (japanse) kruiden 1 el zwarte sesamzaadjes voor de afwerking Bereidingswijze : Bloemkoolrijst Verwarm de oven voor op ongeveer 210 graden. Hak je bloemkool in kleine stukjes en maal de bloemkool in de keukenmachine tot het op rijst lijkt. (Opgelet! Niet te lang blenden, zorg dat de bloemkool in fijne stukjes is en geen homogene massa) Neem een bakplaat...
Roerei met een groentenmix Ingrediënten : 3 eieren 20 gram sluimererwten 2 wortelen 50 gram broccoli 1⁄2 paprika 1 lente-ui 1 el olijfolie 1 teentje knoflook 1⁄2 el sambal 1 el sojasaus peper en zout Bereidingswijze : Maak de groenten schoon. Snij de wortels en paprika in fijne reepjes, halveer de sluimererwten en snij de broccoli in kleine roosjes. Snipper de ui fijn en pers het teentje knoflook. Neem een wokpan en verhit 1 el olijfolie. Bak de knoflook en ui glazig (ca. 1 min). Voeg alle groenten toe met 1 el sojasaus in de wokpan en roerbak tot alles beetgaar is. Laat nog 2 min inkoken. Klop de eieren los in een kom, voeg peper, zout en sambal toe. Voeg al roerbakkend op een hoog vuur de eitjes toe en bak tot de eieren gaar zijn.