Zelf tzatziki maken? 1 komkommer 250 ml Griekse yoghurt 2 teentjes knoflook paar druppels limoensap peper zout 1 el olijfolie verse dille Was de komkommer en droog deze af. Zet het vergiet in de schaal (zorg dus dat dit past) en rasp de komkommer boven het vergiet. Je zult zien dat er direct al heel veel vocht uit de komkommer komt…. Wanneer je de komkommer helemaal hebt geraspt, druk je met de bolle kant van een lepel op de komkommer om het vocht eruit te drukken. Laat de komkommer 5 minuutjes staan en druk opnieuw het vocht eruit, bijvoorbeeld door met de lepel nog weer te drukken en door met wat keukenpapier te deppen. Laat weer staan en herhaal nog een laatste keer, nu zou het meeste vocht er wel uit moeten zijn! Giet het vocht weg en maak de schaal droog. Doe de komkommerrasp in de schaal en voeg hier de yoghurt aan toe. Pers hier de teentjes knoflook bij uit – meer dan 2 mag hoor – en roer alles door elkaar. Breng op smaak met peper en zout en een paar druppels limoensap. Schenk nog wat olijfolie door de tzatziki en maak af met wat verse dille. Het lekkerst is de tzatziki als je deze een paar uurtjes in de koelkast laat staan, zodat de smaken kunnen intrekken. Maar direct serveren kan ook! |